Binnenkort wordt bij u een flowmeting gedaan. Dit onderzoek is nodig om de oorzaak van uw klachten met betrekking tot het plassen te achterhalen. Op deze pagina vindt u informatie over de gang van zaken bij dit onderzoek.
Wanneer wordt een flowmeting verricht?
Een flowmetrie meting wordt verricht wanneer u moeite heeft met plassen (obstructie), maar ook na een operatie of na het verwijderen van een katheter.
Wat is flowmeting?
U bent vooraf gevraagd om met een volle blaas naar de polikliniek te komen. Dit houdt in dat u een paar uur voorafgaand aan uw afspraak, moet proberen uw urine op te houden. Om zeker te zijn van een volle blaas, kunt u de laatste paar uren voor uw afspraak veel gaan drinken.
- Wanneer u denkt dit niet te kunnen realiseren, dan mag u ook eerder naar de polikliniek komen en daar veel gaan drinken.
- Wanneer u denkt het niet lang genoeg op te kunnen houden, mag u alvast naar de polikliniek komen om te plassen.
Op de polikliniek zal u gevraagd worden om, op een speciaal daarvoor bestemd instrument te plassen. U moet dan de gehele blaas leeg plassen. De straal waarmee u uitplast, wordt door het instrument gemeten en wordt in een curve geregistreerd. Hierop kan de arts de kracht van uw straal en de hoeveelheid plas meten. Afhankelijk van deze uitslag zal er een vervolgafspraak gemaakt worden.
Vragen?
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kunt u tijdens kantooruren bellen met de polikliniek urologie. Wij zijn graag bereid uw vragen te beantwoorden.
ZorgSaam ziekenhuis:
- locatie De Honte Terneuzen tel: 0115- 688340
- locatie Antonius Oostburg tel: 0117- 459373
- locatie Liduina Hulst tel: 0114- 373020