Werkzaamheden Patiëntenportaal
Op 22 oktober vinden tussen 19.00 en 22.00 uur werkzaamheden plaats op het Patiëntenportaal van ZorgSaam.
In dit tijdsblok kunt u hinder ondervinden in het gebruik van het Patiëntenportaal. Onze excuses voor het mogelijke ongemak.

Close

Vanuit politieke hoek worden de laatste tijd vragen gesteld over ZorgSaam. Bovendien wordt de bevolking opgeroepen om reacties bij een meldpunt in te dienen. Het beeld wordt geschetst dat het slecht gaat bij ZorgSaam en dat er daarover te weinig wordt gecommuniceerd.

Het is bijzonder jammer dat dit zo wordt ervaren. We houden B&W op de hoogte van de ontwikkelingen bij ZorgSaam, maar helaas is er te weinig tijd om alle afzonderlijke politieke partijen langs te gaan. Wij zijn namelijk druk bezig om de situatie te keren en weer een financieel gezonde zorgorganisatie te worden. Dit is een intern proces waar we allereerst onze medewerkers maar ook onze patiënten en cliënten waar het hun aangaat over informeren. Andere partijen horen van ons als we concreet iets te vertellen hebben wat hun aangaat.

Het is van belang dat de bevolking vertrouwen houdt in de goede zorg van ZorgSaam. Daar doen we 24 uur per dag ons uiterste best voor. Dat de politiek wil helpen is een mooie geste, maar door er openbaar veel commotie van te maken, helpt dit niet aan de zaak. We vragen iedereen, dus ook de politiek, vertrouwen te hebben in onze inzet om bedrijfsmatige verbeteringen door te voeren om iedereen goede zorg te kunnen bieden. Op dit moment lijkt het erop dat we voor 2025 richting een sluitende begroting kunnen gaan door de maatregelen die inmiddels zijn en nog worden genomen.