Werkzaamheden Patiëntenportaal
Op 22 oktober vinden tussen 19.00 en 22.00 uur werkzaamheden plaats op het Patiëntenportaal van ZorgSaam.
In dit tijdsblok kunt u hinder ondervinden in het gebruik van het Patiëntenportaal. Onze excuses voor het mogelijke ongemak.

Close

Medewerkers van ZorgSaam komen op veel adressen om bewoners uit Zeeuws-Vlaanderen te helpen. Ze staan dag en nacht klaar en worden vaak met open armen ontvangen. Dat zet soms kwaadwillende op ideeën om zich ook op deze adressen te melden met hele andere intenties. Soms zelfs in (kleding die lijkt op) ZorgSaam kleding. Ze doen zich voor als medewerkers van ZorgSaam om zo bij mensen geld of waardevolle spullen mee te nemen. We willen u hiervoor waarschuwen en roepen op tot waakzaamheid.

Waar kunt u op letten?

Een medewerker van ZorgSaam draagt altijd zijn medewerkerspas en uniform. Daarnaast zal een medewerker van ZorgSaam nooit onaangekondigd aan de deur staan of iets willen verkopen. Geef ook nooit geld, persoonlijke spullen, pinpassen of wat dan ook mee. Twijfelt u? U kunt vragen naar een personeelspas, maar vertrouw er niet volledig op! Het is namelijk moeilijk om de echtheid ervan vast te stellen.
Heeft u toch de deur opengedaan en vertrouwt u het niet helemaal? Blijf bij uw bezoek en verlaat de ruimte niet om iets te halen. Vraag desnoods om op een ander tijdstip terug te komen wanneer er iemand bij u is.

Ziet u een verdachte situatie?

Meld het bij de politie. Het is belangrijk om aangifte te doen, zelfs van een poging. Vaak worden er rond dezelfde periode meerdere klachten gemeld. Door deze klachten te bundelen wordt de kans groter dat de politie de daders op het spoor kan komen. Aangifte doen kan ter plaatse in het politiekantoor of online.