Je hebt het ongetwijfeld al voorbij zien komen; van 23 t/m 28 september is het de Week van de Positieve Gezondheid in Zeeland. Een week waarin er heel veel leuke gratis activiteiten georganiseerd worden om aandacht te vragen voor Positieve Gezondheid.

Wat is Positieve Gezondheid?

Mensen zijn niet hun aandoening. Toch focussen we daar in de zorg doorgaans wel op. Alle aandacht gaat uit naar hun klachten en gezondheidsproblemen, en hoe we die kunnen oplossen. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte. Maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Wil jij meer weten over positieve gezondheid en zelf aan de slag met jouw Positieve Gezondheid? Kom dan naar een van de twee workshops Positieve Gezondheid bij ZorgSaam!

Tijdens de workshop wordt op een interactieve manier uitleg gegeven over positieve gezondheid. Daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag en het zogenaamde spinnenweb invullen. De uitkomsten worden besproken zodat je weet wat je hiermee kan doen.

Datum:  dinsdag 24 september
Tijdstip: 13:00 – 14:30 uur
Locatie: De Blaauwe Hoeve, Hedwigzaal
Aanmelden:

communicatie@zzv.nl

Belangrijk: neem je smartphone of tablet mee

 

Datum:  dinsdag 24 september
Tijdstip: 15:00 – 16:30 uur
Locatie: De Honte, vergaderzaal 3
Aanmelden: communicatie@zzv.nl
Belangrijk: neem je smartphone of tablet mee

 

Reablement

Naast de twee workshops Positieve Gezondheid organiseert ZorgSaam ook een presentatie over Reablement.

Datum:  donderdag 26 september
Tijdstip: 13:00 – 14:30 uur
Locatie: Bachten Dieke, Blauwe zaal
Aanmelden: communicatie@zzv.nl

Samen Houden we Zeeland Gezond

De Week van de Positieve Gezondheid in Zeeland is een initiatief van de Zeeuwse Zorg Coalitie (ZZC). Als partner in de ZZC sluit ZorgSaam hierbij aan. Je bent van harte welkom deel te nemen aan alle activiteiten die in deze week georganiseerd worden. Ook dus bij de activiteiten van andere organisaties.

Kijk voor meer informatie op de website Samen Houden we Zeeland Gezond van de Zeeuwse Zorg Coalitie. Hier vind je het volledige aanbod aan activiteiten.