Hieronder leest u de veelgestelde vragen met bijbehorende antwoorden over oogheelkunde bij ZorgSaam.

  1. Hoe en wanneer kan ik de oogpoli het beste bereiken?
    De poli is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 12.00 uur en 13.30 tot 16.15 uur op telefoonnummer 0115-688488. Of u mailt naar oogpoli@zzv.nl .
  2. Ik wil een afspraak verzetten of annuleren.
    Stuur een mail naar oogpoli@zzv.nl . We streven ernaar dat u binnen 5 werkdagen bericht van ons ontvangt.
  3. Ik heb een recept nodig.
    Stuur een mail naar oogpoli@zvv.nl. Binnen 7 werkdagen ontvangt u van de apotheek een bericht om uw recept op te halen.
  4. Ik wil mijn medisch dossier opvragen. Hoe doe ik dat?
    U kunt uw dossier zelf raadplegen via het patiëntenportaal van ZorgSaam. Op deze pagina logt u in op het patiëntenportaal: https://www.zorgsaam.org/patientenportaal/
    Mist u hier informatie dan kunt u uw medisch dossier opvragen bij ZorgSaam. Via deze link komt u op de pagina ‘Rechten en plichten’: https://www.zorgsaam.org/ziekenhuis/informatie-voor-patienten/rechten-en-plichten/  Hier vindt u een aanvraagformulier voor het opvragen van uw medisch dossier. Stuur dit ingevulde formulier met een kopie van uw ID naar patientenservice@zzv.nl .
  5. Ik sta op de wachtlijst voor een staaroperatie. Wanneer ben ik aan de beurt?
    De huidige wachttijd voor een operatie is op dit moment 16 maanden, nadat u een oogarts heeft gezien. Deze wachttijd is langer dan gewenst. Als u eerder geholpen wil worden, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar voor wachtlijstbemiddeling.
    Patiënten die langer dan drie maanden wachten op een staaroperatie bieden wij de mogelijkheid om de ingreep te laten uitvoeren bij Eyescan in Rijswijk. Als u hiervan gebruik wilt maken, kunt u een e-mail sturen naar rijswijk@eyescan.nl met daarin uw patiëntnummer en geboortedatum en als onderwerp: Operatie verplaatsen naar Eyescan Rijswijk.
    U ontvangt dan een toestemmingsformulier waarmee u toestemming geeft om uw dossier te delen met Eyescan Rijswijk. Daarna wordt met u contact opgenomen over de verdere planning.
  6. Wie zijn de huidige oogartsen?
    Op onze website vindt u een actueel overzicht van de oogartsen en hun aandachtsgebieden.
  7. Ik ben onder behandeling bij ZorgSaam en wil doorverwezen worden naar een ander ziekenhuis.
    Hiervoor heeft u een verwijzing nodig van de specialist. Stuur een mail naar oogpoli@zzv.nl en geef aan naar welk ziekenhuis u verwezen wilt worden. Wij streven ernaar uw verzoek uiterlijk na 5 werkdagen beantwoorden. U ontvangt van ons een verwijsbrief waarmee u bij het andere ziekenhuis terecht kunt. Vergeet niet uw medisch dossier op te vragen. Zie vraag 4 hierboven met de uitleg over het aanvragen van uw medisch dossier.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via oogpoli@zzv.nl, Wij streven ernaar uw vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden.