Verpleegkundige
De verpleegkundige start het traject van de behandeling in ons bekkenbodemcentrum. Zij brengt tijdens het intakegesprek de klachten samen met u in kaart. Daarna stelt zij samen met u het vervolgtraject vast. Ook kan ze adviseren over het gebruik en bestellen van hulpmiddelen bij ongewild verlies van urine of ontlasting. Gedurende de tijd dat u in behandeling bent, kunt u bij haar terecht met vragen. Dit kan zowel telefonisch als per e-mail.
Gynaecoloog
De gynaecoloog bespreekt de klachten en doet vaginaal onderzoek om vast te stellen of er sprake is van een verzakking en de eventuele ernst ervan.
Uroloog
De uroloog bespreekt de klachten en doet daarnaast een blaasonderzoek. Ook zal hij door inwendig onderzoek vaststellen of er sprake is van verzakking van de blaas.
Chirurg
De chirurg bespreekt de klachten en doet onderzoek via de anus. Dit onderzoek is nodig om de kracht in de anus vast te stellen, maar ook om te beoordelen of er sprake is van aambeien of een verzakking van de endeldarm of rectum.
Bekkenfysiotherapeut
De bekkenfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in de behandeling van bekkenproblemen. De fysiotherapeut zal het functioneren van de bekkenbodemspieren onderzoeken, het toiletgedrag bespreken, het gevoel voor aanspannen en ontspannen controleren en kijken naar houding en beweging.
Seksuoloog/psychotherapeut
Bij veel mensen met bekkenbodemproblematiek speelt schaamte een rol. Daarom is het gebruikelijk om ook een afspraak te krijgen bij de seksuoloog. Deze kijkt welke impact de klachten hebben op uw leven. De seksuoloog is een psycholoog die bijzondere kennis heeft op het gebied van seksuele problemen.